سفارش تبلیغ
صبا ویژن
وبلاگ رسمی هیات اسکواش شهرستان میاندرود
خداوند سبحان، کسی را که صاف و بی آلایش، آسان گیر و در راه باشد، دوست دارد . [امام علی علیه السلام]

نوشته شده توسط:   رحیم  

یکشنبه 91 آذر 26  12:3 صبح

(به انگلیسی: Squash، ریشه‌گرفته از واژگان squeeze together و crush) ورزشی راکتی است که به صورت تک‌نفره (2 بازیکن) و دونفره (4 بازیکن) در زمینی کاملا احاطه‌شده با دیوارهای معمولا شیشه‌ای بازی می‌شود. شیشه‌ای بودن دیوارها تماشای بازی توسط تماشاگران را امکان‌پذیر می‌کند. در مسابقه‌های بین‌المللی دیوارهای بیشتری از جنس شیشه در نظر گرفته می‌شوند.

یکی از دشواری‌های اسکواش این است که برخلاف دیگر ورزش‌های راکتی، توپ در اغلب اوقات از پشت سر بازیکن می‌آید. اسکواش با توپ و راکت مخصوص بازی می‌شود. هدف اصلی این بازی، ضربه‌ای به توپ است که حریف نتواند به راحتی ضربه بعدی را به دیوار بزند و یا به دشواری واکنش نشان دهد.

تاریخچه اسکواش در ایران وجهان 

تاریخچه اسکواش در جهان :  رشته ورزشی اسکواش تاریخچه ای خاص دارد.بازی هایی که با استفاده ازدیوار وپرتاب انواع توپ های دست سازی مثل توپ های پارچه ای و چوبی و... به سمت آن وکنترل آن دربرگشت ها دربسیاری از کش ورها وجود داشته است. حتی امروزه دربرخی از بازی های سنتی وبومی کشورها، شکلی از این نوع فعالیت ها به چشم می خورد،ازجمله بازی هایی که درآن با استفاده از مشت ، چوب یا راکت به توپی ضربه زده می شود.درحدود سال 1148میلادی یک سرگرمی به نام کف دست[1] میان فرانسوی ها متداول بود.اوایل قرن 19میلادی فکراستفاده از راکت وتوپ باعث بوجودآمدن گونه های مختلف از بازی ها شد.زندانی های زندان فلیت برای سرگرمی با راکت توپ را به دیوارمی زدندوباعث ظهور بازی ئی به نام راکتس[2] شدند.

 

 

 

این بازی ازحدودسال1320شمسی با ورود کارکنان انگلیسی شرکت نفت به آبادان وساخت سالن اسکواش برای بازی وتفریح خود واعضای خانواده اشان واردایران شد.درسال 1345در استان های خوزستان وتهران، سالن های تمرینی داشت که با توسعه آن ، درمکان های بیشتری ساخته شد.شهرهای آبادان،اهواز، مسجدسلیمان،وتهران از اولین شهرهای ایران در راه اندازی این رشته بودند.
 
 
تاریخچه اسکواش در ایران :

اسکواش از سال 1320 با ورود کارکنان انگلیسی شرکت نفت آبادان و ساخت سالن اسکواش برای آنان وارد ایران شد. شهرهای آبادان، اهواز، مسجد سلیمان و تهران ار نخستین شهرهای ایران در راه‌اندازی این رشته بودند. نخستین فدراسیون اسکواش ایران در سال 1353 به ریاست عباسقلی بختیار و به دبیری دکتر محمد نائینی بنیان نهاده شد، اما پس از یک سال منحل شد و در سال 1372 دوباره راه‌اندازی شد[1].

 از سال 1382 ریاست این فدراسیون برعهده حمید قاسمی است.
    اسکواش در بیش از 12 استان مانند یزد، کیش، تهران، lمازندران. مرکزی، کرمانشاه، خوزستان، گلستان، فارس، زنجان، اصفهان، گیلان و خراسان فعال است و دو بخش مردان و زنان به این رشته می پردازند. که استان مازندران فعال ترین هیأت در این رشته است که عنوان برترین هیأت سال 85 را نیز به خود اختصاص داده است.

 

 

درسال 1820میلادی بازی راکتس به طرزعجیبی به چندمدرسه در انگلستان راه یافت وبا رونق گرفتن این بازی درمدارس، درسال 1830اسکواش درمدرسه هارو به وجودآمد. شاگردان این مدرسه به کمک راکت سعی می کردند با قدرت به توپ ضربه بزنند وهنگام برگشت آن از دیوار ، دوباره خودرا به آن برسانند واین عمل را تکرار  کنند. جاذبه ها وهیجان بازی به زودی باعث رشد آن شد تا جاییکه درسال 1864 میلادی اسکواش  رسمیت یافت ونخستین زمین های  اختصاصی آن ساخته شد.مانند بسیاری از ورزش های آن زمان ، اسکواش نیزاستانداردمشخصی برای شیوه بازی،ساخت وابعادزمین و وسایل لازم خود نداشت.ازسال 1874 میلادی این بازی ومسابقاتش درانگلیس رسمیت پیدا کرد ودرسال 1883 میلادیاولین زمین اسکواش در آکسفورد انگلیس ساخته شدو درسال 1911 انگلیسی ها قانون بازی اسکواش وابعادزمین آنرا ضابطه مندکردند واین ضوابط به مرور به شکل امروزی درآمد.درسال 1967فدراسیون بین المللی اسکواش با 7کشور مصر،انگلستان ،استرالیا،آفریقای جنوبی،پاکستان،هندو زلاندنوشکل گرفت ودرسال 1992نام آن به فدراسیون جهانی اسکواش تغییرکرد. کشورهای عضو این فدراسیون به مرور افزایش یافت تا جاییکه درابتدای سال 2004 تعداد اعضای آن به 150 عضورسید.این فدراسیون مورد تایید کمیته بین المللی المپیک وعضو انجمن عمومی فدراسیون های ورزشی بین المللی است.


 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
یکشنبه 103 آذر 4
امروز:   27 بازدید
دیروز:   27  بازدید
فهرست
آشنایی با من
لوگوی خودم
وبلاگ رسمی هیات اسکواش شهرستان میاندرود
اوقات شرعی
حضور و غیاب
لینک دوستان
آوای آشنا
آرشیو
اشتراک
 
طراح قالب
www.parsiblog.com